Recensie: “een ontroerende, grappige en lieve voorstelling voor ouders en kinderen”

October 9th, 2012“Twee zenuwachtige kindjes, ‘ wanneer gaan we mamamamama!!’ en ik zijn eropuit getrokken. We gaan naar Perron3 waar Anneke van Giersbergen (‘ wereldberoemd he mam?’ Ja schat.) en Martijn Bosman hun kindervoorstelling opvoeren. De beer die geen beer was is gebaseerd op een verhaal uit 1946, en eerlijk gezegd, ik kende het niet.  Maar ik werd aangenaam verrast.

De kinderen waren echt onder de indruk, de oudste pinkte een traantje weg bij het deel waar de beer niet meer wist wat hij was. ‘ Zo zielig..’ Waar zoonlief heel hard moest lachen om de rol van Martijn Bosman als chef, onderdirecteur en directeur, is ‘De beer die geen beer is’, een ontroerende, grappige en lieve voorstelling voor ouders en kinderen, met een onderliggend moraal. Blijf jezelf, wat anderen ook zeggen. Muzikaal onderbouwd met voor mij onbekende instrumenten waar de meest fascinerende geluidjes uitkwamen, een gitaar, accordeon, maar vooral de prachtige stem van Anneke.

Zoon las het boek, mét handtekeningen, in een ruk uit in Perron3 terwijl dochter op de foto ging met de Martijn Bosman en Anneke van Giersbergen. As we speak, staat de cd aan en worden de kleurplaten gekleurd. Mensen, gaat dat nog even zien, gegarandeerd een mooie middag. ”
Door: Deen
Bron: Den Bosch Dichtbij: Link 
Mooie foto’s van de voorstelling door Natasja Spierings: Link
P3 in samenwerking met W2 concertzaal op 7 oktober 2012
Alle toerdata van ‘De beer die geen beer was’ in 2012: Hier

reacties